Kebabin seuraksi tehtyjä taskuleipiä. Tällä kertaa ei haluttu perinteistä, pelkästä vehnästä tehtyä pitaleipää. Nämä olivat ihan hyviä, mutta esim. grahamjauhon voisi halutessaan korvata ohrajauholla.

6 kpl

1262450167_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ravintosisältö/kpl:

Kcal: 212 P: 6.6 H: 37.9 R: 3.6

Tarvikkeet:

2 dl vettä

½ pss kuivahiivaa

½ - 1 tl suolaa

1 tl sokeria

1 dl grahamjauhoja

1 dl vehnäjauhoja

2 dl hiivaleipäjauhoja

Valmistus:

  1. Sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja ja sekoita 42-asteiseen veteen. Lisää sokeri ja suola.
  2. Alusta jauhot nesteeseen ja vaivaa taikinaa, kunnes se on kimmoisaa. Jatka vaivaamista jonkin aikaa, niin saat paremman taikinan. Anna taikinan kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.
  3. Leivo taikinasta 6 litteää leipää.
  4. Paista kiertoilmauunissa 250° n. 5 minuuttia.