Uusimmassa Maku-lehdessä (3/2011) oli herkullisen kuuloinen pikkuleipäresepti. Mietiskelin mitä leipoisin Juhannuksena ja raparperihan on teemaan sopiva. Tein lisäksi Mansikkaisen Charlotte Russen, mutta kuvien ottaminen ei oikein onnistunut, joten siihen liityvää postausta ei tule.

Kekseistä tulee kivasti karamellisoituneita reunoilta ja kostean pehmeitä keskeltä. Tekivät kauppansa melkein liiankin nopeasti!


I found this irresistible recipe that I had to try out! I'd say it was a success beyond expectations. The cookies are rich and soft in the middle with caramelized edges. If you like rhubarb, you'll love these.

20 kpl/20 pc

Näitä tulee tehtyä aivan varmasti uudestaan.

I'll definitely bake these again.

Ei ollut enää ehjää keksiä jäljellä. :) Joku oli ehtinyt ensin.

Didn't have any whole cookies left. :) Someone was faster than my camera.

Tarvikkeet:

200 g voita
2 dl sokeria
1 dl kinuskikastiketta
4 dl vehnäjauhoja
1,5 dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
200 g raparperia
1 rkl perunajauhoja

Valmistus:

  1. Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon kinuskikastike. Sekoita jauhot, hiutaleet ja leivinjauhe keskenään ja vaivaa käsin taikinaan.
  2. Viipaloi raparperit (ouheksi) ja sekoita joukkoon perunajauhot. Sekoita käsin taikinan joukkoon. Pyörittele taikina hyvin jauhotetulla leikkuulaudalla noin 30 cm:n pituiseksi tangoksi. Peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin ainakin tunniksi (tai pakastimeen, jolloin lyhyempi aika riittää).
  3. Viipaloi taikina 20 palaan ja nostele viipaleet 2 pellille leivinpaperin päälle.
  4. Paista 200° uunin keskitasolla 16–18 minuuttia.
  5. Siirrä leivinpaperin avulla tasaiselle alustalle jäähtymään.

Ingredients:
 
200 g butter
2 dl caster sugar
1 dl caramel sauce
4 dl flour
1,5 dl rolled oats
2 tsp baking powder
200 g rhubarb
1 tbs potato flour
 
Method:
  1. Cream the butter and sugar. Beat in the caramel sauce. Mix flour, oats and baking powder together and knead into the batter.
  2. Slice up the rhubarbs thinly and mix in the potato flour. Mix into the batter with hands. Shape the batter into a log (about 30 cm long). Cover with parchment paper or plastic wrap and place in the fridge for 1 hour (or freezer for 15-30 minutes).
  3. Slice the log into 20 pieces and transfer the disks on 2 baking trays.
  4. Bake in 200° C oven for about 16-18 minutes.
  5. Trasfer to cool completely