Kokeilin miltä tee maistuu makeisessa. Lisäsin vielä keittelyn jälkeen pari teelusikallista teetä sekaan, jotta maku vahvistuisi.

Huomiona, että karkeista tulee kovia, joten olisi parempi kaataa seos voideltuun metalliseen astiaan. Parin minuutin päästä levy viillellään veitsellä ristikkäisiä vetoja täyteen ja jäähdyttyään levy on helppo pilkkoa pieniin osiin. Viiltojen ei tarvitse ulottua pohjaan asti. Esim. sienitoffeessa käytin tätä tekniikkaa. Minimuffinivuokia tarvitsee kaksi, jotta karkeista tulee tarpeeksi ohuita. Jos kaiken seoksen kaataa 24 pieneen koloon (kuten itse nyt tein), tulee karkeista aika vaarallisen isoja! :)

Teestä ei välttämättä olisi varmaan tarvinnut tehdä ihan noin vahvaa. Itse käytin tällä kertaa hyvälaatuista (irto) sitruunateetä.

Vähän ihmettelin, kun namuista tuli tosi kovia, vaikka keittelin liemen pehmeään murtoasteeseen. Tein vesilasitestin ja liemi kovettui niin nopeasti taipumattomaksi, että päätin lopettaa keittelyn 140:ssä asteessa. Mittari on kunnossa, eikä se ollut liian pinnassa (tai pohjassa kiinni) liemeä keitellessä. Onkohan tuolla glukoosisiirapilla jotain vaikutusta kovuuteen? Ainakaan maissisiirappi ei ole tällaista reaktiota aiemmin tehnyt.

1292935549_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Vähän ne on isoja...

1292935584_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

..mutta kauniita!

1292935624_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Puolet ohuempina näitä olisi helpompi natustaa.

1292935665_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tapetaan se!

Tarvikkeet:

3 dl sokeria
1,25 dl glukoosisiirappia
1 dl vahvaa teetä (0,5 dl teenlehtiä, 2,5 vettä)
2 tl vahvaa teetä

Valmistus:

  1. Valmista tee: kiehauta vesi ja lisää teenlehdet. Anna hautua vähintään 10 minuuttia.
  2. Laita sokeri, siirappi ja 1 dl teetä kattilaan. Kiehauta sekoitellen, kunnes ainekset ovat sekoittuneet ja liuenneet. Laita kansi päälle 3 minuutiksi, kun seos alkaa kiehumaan, jotta saat kattilanreunoilta sokerikiteet valumaan alas.
  3. Lisää kattilaan sokerilämpömittari (älä anna sen koskea pohjaa). Keittele seosta sekoittelematta, kunnes lämpötila on 140°. Ota kattila pois liedeltä ja sekoita nopeasti joukkoon 2 tl teetä.
  4. Kaada nopeasti öljyttyihin minimuffinivuokakoloihin. Käytä kahta vuokaa.
  5. Anna jäähtyä, käännä vuoat ylösalaisin ja kopauta namut ulos koloistaan.

1292936111_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Namut irtoavat helposti vuoasta painamalla toiselta puolelta ja kopauttamalla.