Tehtiin eilen kebabia, jogurttikastiketta ja taskuleipiä. Ruokaan saa kivasti vaihtelua muuntelemalla maustamista ja lihoja. Eilen käytettiin pelkkää naudan paistijauhelihaa, mutta seuraavan kerran vuorossa on nauta-lammaskebab.

Täytä esim. taskuleivät kebablihalla.

Vinkki! Kerää uuniastiaan tihkunut lihasneste talteen - saat valmiiksi maustetun lihaliemen.

4 annosta

1263070626_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tarvikkeet:

800 g naudan paistijauhelihaa (tai 400 g nautaa ja 400 g lammasta)

1 punasipuli

1 bird's eye -chili

suolaa, mustapippuria, valkopippuria, paprikajauhetta, cayennepippuria (tms. maun mukaan)

(voita)

Valmistus:

  1. Hienonna sipuli ja chilipalko mahdollisimman pieneksi.
  2. Lisää jauhelihan sekaan kaikki ainekset ja vaivaa taikinaa 15 minuuttia, jotta saat ilman kunnolla pois.
  3. Tee lihasta n. 10 cm leveä pötkö, jonka vuoraan kaksinkertaisella alumiinifoliolla. Tee folion päähän pieni reikä, josta neste pääsee ulos.
  4. Aseta pötkö ritilän päälle uuniastiaan, jottei se lillu nesteessä.
  5. Hauduta uunissa 100° 4 tuntia.
  6. Anna pötkön vetäytyä hetken aikaa, ennen kuin leikkaat siitä lastuja. Paista lastut vielä voissa, niin saat vieläkin maukkaampaa kebabia.