Tehtiin eilen kebabia, jogurttikastiketta ja taskuleipiä. Ruokaan saa kivasti vaihtelua muuntelemalla maustamista ja lihoja. Eilen käytettiin pelkkää naudan paistijauhelihaa, mutta seuraavan kerran vuorossa on nauta-lammaskebab.
Täytä esim. taskuleivät kebablihalla.
Vinkki! Kerää uuniastiaan tihkunut lihasneste talteen - saat valmiiksi maustetun lihaliemen.
4 annosta
Tarvikkeet:
800 g naudan paistijauhelihaa (tai 400 g nautaa ja 400 g lammasta)
1 punasipuli
1 bird's eye -chili
suolaa, mustapippuria, valkopippuria, paprikajauhetta, cayennepippuria (tms. maun mukaan)
(voita)
Valmistus:
- Hienonna sipuli ja chilipalko mahdollisimman pieneksi.
- Lisää jauhelihan sekaan kaikki ainekset ja vaivaa taikinaa 15 minuuttia, jotta saat ilman kunnolla pois.
- Tee lihasta n. 10 cm leveä pötkö, jonka vuoraan kaksinkertaisella alumiinifoliolla. Tee folion päähän pieni reikä, josta neste pääsee ulos.
- Aseta pötkö ritilän päälle uuniastiaan, jottei se lillu nesteessä.
- Hauduta uunissa 100° 4 tuntia.
- Anna pötkön vetäytyä hetken aikaa, ennen kuin leikkaat siitä lastuja. Paista lastut vielä voissa, niin saat vieläkin maukkaampaa kebabia.