Tarvikkeet:

rypsiöljyä

4 valkosipulinkynttä

4-5 salottisipulia

bird's eye -chilejä

3-4 tomaattia

suolaa, garam masalaa

inkivääritahnaa

n. 5 dl maustamatonta jogurttia

(maizenaa, punaista elintarvikeväriä)

600-750 g broilerin rintafileetä

vihanneksia (sopii esim. paprika, kesäkurpitsa, sokeriherne, porkkana, lanttu, peruna, kukkakaali, minimaissi, kurkku…)

Lisäksi:

basmatiriisiä

naan-leipää, minttu- tai kurkkuraita-kastiketta

Valmistus:

  • Lisää öljyä pannuun reilusti. Lämmitä miedolla lämmöllä pieneksi kuutioituja sipuleita ja valkosipulia, kunnes ne muuttuvat pehmeiksi ja niiden väri on vaihtunut.
  • Lisää joukkoon pieneksi hienonnettu tuore chili (esim. 600 grammaan kanaa 3 bird's eye -chiliä).
  • Lisää joukkoon pieneksi kuutioitu tomaatti (3-4 kpl). Älä poista tomaateista siemeniä, vaan lisää nesteineen.
  • Lisää joukkoon suolaa, reilusti garam masala -jauhetta sekä inkivääriä (tahnaa, raastetta tai jauhetta).
  • Lisää joukkoon kananpalat ja jogurtti niin, että lihat peittyvät. Sakeuta tarvittaessa maizenalla.
  • Lisää halutessasi muutama tippa punaista elintarvikeväriä.
  • Lisää joukkoon haluamiasi vihanneksia, mielellään useita eri värejä tuomaan mukaan myös näköä. Lisää vihannekset siinä järjestyksessä, missä ne kypsyvät, eli kovat/kiinteät kasvikset ensin ja esim. paprika ja kesäkurpitsa vasta ihan lopussa.
  • Tarkista maku, lisää tarvittaessa jo aiemmin käytettyjä mausteita tai chiliä.
  • Hauduta, kunnes kasvikset ovat mielesi mukaisia.
  • Tarjoile basmatiriisin kanssa.