Vaalea versio browniesta. Helppoa ja vaivatonta tehdä: ainoa missä voi mennä vikaan on kypsennysaika.
Jos pidät valkosuklaasta...!
16 annosta
Ravintosisältö/annos:
Kcal: 259 P: 4.3 H: 28.0 R: 14.4
Tarvikkeet:
23 cm x 23 cm irtoreunainen kakkuvuoka
100 g voita
130 g + 100 g valkosuklaata
200 g sokeria
3 kananmunaa kevyesti vatkattu
1 tl vanilja-aromia
1 pss (80 g) hasselpähkinärouhetta
175 g vehnäjauhoja
Valmistus:
- Esilämmitä kiertoilmauuni 160°. Voitele kakkuvuoka.
- Sulata voi ja 130 g suklaata kattilassa miedolla lämmöllä. Siirrä pois levyltä ja sekoita tasaiseksi.
- Sekoita kananmunat ja sokeri puukauhalla. Lisää joukkoon suklaaseos, vanilja, pähkinät, 100 g suklaarouhetta, jauhot ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan.
- Paista 18 minuuttia, tai kunnes kakku on kiinteä reunoilta, mutta vielä kostea keskeltä. Anna kakun jäähtyä kokonaan vuoassa.