Paistettua riisiä voi tehdä periaatteessa kahdella tavalla. Tällä reseptissä pääsee helpommalla, koska kananmuna paistetaan erikseen. Toinen tapa olisi kypsentää kananmuna lisäämällä se riisin sekaan raakana.

Paistettua riisiä voi syödä sellaisenaan tai käyttää lisukkeena. Itse tykkään lisäksi kaataa sekaan soijasta ja bird's eye -chilistä tehtyä kastiketta antamaan lisäpotkua.

Basically, fried rice can be made in two ways. The preparation is easier when you fry the eggs separately. The other way would be to add the raw eggs to the rice while stir-frying.

Fried rice can be eaten alone or used as a side dish. I personally like my fried rice with soy sauce & chili for a further boost.


Tällä kertaa sekaan meni possua / This time we added in some pork

Tarvikkeet:

pari kananmunaa
voita

aiemmin keitettyä kylmää riisiä
kevätsipulia
kurkkua, herneitä, tomaattia, porkkanaa, inkivääriä tms.
chiliä
(possua, kanaa, katkarapuja tms.)
öljyä paistamiseen

Lisäksi:

limeä, korianteria
chili-soijakastiketta

Valmistus:

1. Vatkaa kananmunat kevyesti ja paista voin kanssa munakaslevyksi. Jätä sivuun.
2. Kuumenna pannu kuumaksi ja paista riisi voissa, anna paistua kunnolla.
3. Lisää pieneksi pilkotut tuoreet kasvikset ja vihannekset (ja kypsennetty liha tms).
4. Jatka paistamista ja lisää sekaan pieneksi paloiksi leikattu munakaslevy.


Soijakastiketta ja chiliä / Soy sauce with chili

Ingredients:

couple of eggs
butter

cold white rice
spring onion
cucumber, peas, tomato, carrot, ginger, etc.
fresh chili
(pork, chicken, shrimps etc.)
oil for stir-frying

In addition:

lime, coriander
soy sauce & chili

Method:

1. Lightly whisk the eggs and cook with butter on a skillet. Set aside.
2. Heat up eg. a wok pan and strir-fry the rice in butter. Fry well.
3. Add in cubed veggies (and cooked meat etc.).
4. Continue frying and add in egg cubes.