Kävin kurkkaamassa kotitekoisten Dallaspullien täyteidean Tanjan Ahonlaita-blogista. Oma versio on lähes samanlainen. Täytettä olisi voinut olla mielellään tuplamäärä, mitä alla olevassa ohjeessa.
Pullataikina sai kohota takan ääressä.
Tarvikkeet:
Pullataikina:
5 dl maitoa
50 g hiivaa
1 kananmuna
2 dl sokeria
2 tl kardemummaa
n. 1,5 l vehnäjauhoja
150 g voita
Kreemitäyte:
0,75 dl vaniljakreemijauhetta
1,5 dl kylmää vettä
2 dl maitorahkaa
sokeria maun mukaan
Voiteluun:
1 kananmunan valkuainen
Valmistus:
- Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää kananmuna, sokeri, suola, kardemumma, suurin osa jauhoista, pehmeä voi ja loput jauhot.
- Alusta taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
- Valmista kreemi: vatkaa sähkövatkaimella kreemijauhetta ja kylmää vettä 3 - 5 minuuttia. Anna seistä hetken aikaa ja sekoita joukkoon rahka ja sokeri.
- Kauli taikinasta kaksi levyä ja levitä kreemi tasaisesti. Rullaa levyt pötköiksi ja leikkaa 1,5 cm:n kokoisia kiekkoja. Laita palat leivinpaperin päälle pellille.
- Voitele pullat valkuaisella ja paista 210° uunissa 12 minuuttia, kunnes pinta on kauniin kullan ruskea.