Kävin kurkkaamassa kotitekoisten Dallaspullien täyteidean Tanjan Ahonlaita-blogista. Oma versio on lähes samanlainen. Täytettä olisi voinut olla mielellään tuplamäärä, mitä alla olevassa ohjeessa.

1271068800_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1271069487_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Pullataikina sai kohota takan ääressä.

Tarvikkeet:

Pullataikina:

5 dl maitoa
50 g hiivaa
1 kananmuna
2 dl sokeria
2 tl kardemummaa
n. 1,5 l vehnäjauhoja
150 g voita

Kreemitäyte:

0,75 dl vaniljakreemijauhetta
1,5 dl kylmää vettä
2 dl maitorahkaa
sokeria maun mukaan

Voiteluun:

1 kananmunan valkuainen

Valmistus:

  • Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää kananmuna, sokeri, suola, kardemumma, suurin osa jauhoista, pehmeä voi ja loput jauhot.
  • Alusta taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
  • Valmista kreemi: vatkaa sähkövatkaimella kreemijauhetta ja kylmää vettä 3 - 5 minuuttia. Anna seistä hetken aikaa ja sekoita joukkoon rahka ja sokeri.
  • Kauli taikinasta kaksi levyä ja levitä kreemi tasaisesti. Rullaa levyt pötköiksi ja leikkaa 1,5 cm:n kokoisia kiekkoja. Laita palat leivinpaperin päälle pellille.
  • Voitele pullat valkuaisella ja paista 210° uunissa 12 minuuttia, kunnes pinta on kauniin kullan ruskea.