Viikonloppuna testattiin tällaista kalaruokaa. Inspiraationsa se on saanut kolmen vuoden takaiselta Thaimaan reissulta, jossa saatiin nauttia todella tulista kalaruokaa. Alimpana myös kuva kyseisestä ruoasta.

Kala tarjoiltiin korianterisalaatin ja kylmien riisinuudelien kera.


We tried this out last weekend. The inspiration for this dish came from a totally hot food experience in Bangkok 3 years ago (see the last picture).

The fish was served w/ coriander salad and cold rice noodles.

Nauti - Enjoy!

Ennen uunia - Before the oven.

Liemi:

n. 5 cm inkivääriä hienonnettuna
2 kaupan isoa tuoretta punaista chiliä, pilkottuna
3 limeä kuorineen kiekoiksi leikattuna
2 isoa kynttä valkosipulia paloina
1 puntti tuoretta korianteria
muutama kevätsipuli viipaloituna
1 kokonainen kookos (neste sisältä & sisältä koverrettua kookoslastua)
saman kalan ruodoista ja päästä keitettyä kalalientä noin 3 dl (kalaliemikuutio ajaa saman asian)
suolaa

Korianterisalaatti:

1 puntti tuoretta korianteria
kevätsipulia
1 kaupan iso tuore punainen chili
1 limen mehu + hedelmäliha
reilu loraus sitruuna- tai limemehua

Valmistus:

  1. Peitä kala leivinpaperilla ja foliolla. Hauduta kalaa n. 1 h liemessään uunissa (n. 200°C) kypsäksi.
  2. Pilko salaatin ainekset ja sekoita.
  3. Valmista vielä riisinuudeleita.

Broth:

about 5 cm ginger, finely chopped
2 big red chillies, roughly chopped
3 limes, sliced
2 big garlic cloves, roughly chopped
1 pot of fresh coriander, chopped
few spring onions, sliced
1 whole coconut (liquid & flesh)
stock made of the trout's head and fishbones about 3 dl (or use fish bouillon)
salt

Coriander salad:

1 pot of fresh coriander, chopped
spring onions, sliced
1 big red chilli, chopped
1 juice and flesh of lime
generous splash of lemon or lime juice

Method:

  1. Cover the fish with parchment paper and foil. Poach the fish about 1 h in the oven (about 200°C) until done.
  2. Mix the salad ingredients together.
  3. Prepare the rice noodles.

Saatiin kolme vuotta sitten ehkä maailmankaikkeuden tulisinta kalaruokaa Bangkokissa. Nuo vihreät on kaikki chiliä.

We had maybe the hottest fish dish in the world in Bangkok 3 years ago. Those green veggies are actually chilli. :)