Naminälkään täydellistä. Kannattaa tehdä edellisenä päivänä jääkaappiin ja syödä vasta seuraavana päivänä.
8 slaissia
Ravintosisältö/annos:
Kcal: 204 P: 3.9 H: 31.9 R: 6.9
Tarvikkeet:
50 g voita
100 g vaalea ruokokidesokeria
1 kananmuna
0,5 tl vanilja-aromia
90 g vehnäjauhoja
0,25 tl soodaa
90 g kaurahiutaleita
1 dl vadelmahilloa
Valmistus:
- Voitele 20 cm ∅ piirakkavuoka. Esilämmitä kiertoilmauuni 160°.
- Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna ja vanilja ja vatkaa tasaiseksi.
- Lisää keskenään sekoitetut jauhot ja sooda rasvaseokseen. Sekoita tasaiseksi.
- Lisää kaurahiutaleita niin, että n. 1 dl jää pois. Sekoita tasaiseksi.
- Paina 2/3 massasta vuoan pohjalle. Levitä hillo päälle.
- Lisää loppumassaan loput kaurahiutaleet ja sekoita tasaiseksi. Murenna hillon päälle.
- Paista kiertoilmauunissa 20 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea.