Meidän joulupöydästä ei tule enää löytymään rosollia, kun sen menekki on niin vähäinen. Samoin on käynyt jo vuosia sitten porkkanalaatikolle. Rosollin sijaan tarjolla on maustekurkkuviipaleita ja kevyesti maustettuja punajuuriviipaleita.

1263487896_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tarvikkeet:

1 kg punajuuria

voita

1 sitruuna

loraus valkoista balsamicoa (tai esim. vichya)

Valmistus:

  1. Kuori ja lohko punajuuret.
  2. Freesaa viipaleita voissa kattilassa.
  3. Keitä n. 20 minuuttia vähäisessä vedessä, johon on lisätty yhden sitruunan raastettu kuori, puristettu mehu ja loraus valkoista balsamicoa. Älä keitä punajuuria liian pehmeiksi.
  4. Säilytä viipaleita liemessä kannellisessa astiassa jääkaapissa.