Olen ehdottomasti sitä mieltä, että pastaa tehdessä tarvitsee pastakoneen! Tein nyt ensimmäistä kertaa pastaa itse ja pelkällä tavallisella kaulimella. Raviolit jäivät aavistuksen liian paksuiksi. Oma kärsivällisyys ei ainakaan riitä hinkkaamaan taikinaa tarpeeksi ohueksi lihasvoimilla.

4 annosta

1291652642_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Maut olivat kohdallaan. Aromikas tatti yhdessä pinaatin, savusaunapalvikinkun ja muskottipähkinän kera on todella herkullista.

1291654245_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Aina sieniä liotettaessa kannattaa hyödyntää liotusvesi.

Tarvikkeet:

Pastataikina:

200 g durumvehnäjauhoja
ripaus suolaa
2 kananmunaa
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl vettä

Täyte:

150 g ylikypsää savusaunapalvikinkkua
½ pss (75 g) pakastepinaattia valutettuna
1 pieni sipuli
1+1 kananmunaa
suolaa, mustapippuria, ripaus muskottipähkinää
(koristeeksi parmesaaniraastetta)

Kastike:

2 dl ruokakermaa
1 dl sienten liotusvettä
2 valkosipulinkynttä
10 g kuivattuja tatteja
basilikaa, suolaa, mustapippuria, ripaus mustokkipähkinää
(maissijauhoja)

Valmistus:

Laita heti ensimmäisenä tatit mahdollisimman pieneen määrään vettä liottumaan (> 1 dl).

Pastataikina:

  1. Siivilöi jauhot monitoimikoneeseen. Lisää muut aineet ja sekoita, kunnes taikina alkaa kiinteytyä.
  2. Vaivaa kevyesti jauhotetulla pöydällä tasaiseksi ja kimmoisaksi (n. 10 minuuttia). Peitä ja anna levätä 30 minuuttia.

Täyte:

  1. Pilko ja sekoita kinkku, sipuli ja pinaatti monitoimikoneessa.
  2. Siirrä kulhoon ja sekoita joukkoon 1 kananmuna. Mausta.

Kokoaminen:

  1. Jaa pastataikina kahteen osaan ja kauli (tai käytä mielellään pastakonetta) kumpikin pala jauhotetulla pöydällä ohueksi.
  2. Asettele täytettä nokareina riveihin toiselle taikinapohjalle jättäen rivien väliin 4 cm ja voitele välit kananmunalla.
  3. Peitä toisella taikinapuolikkaalla. Painele taikina täytenokareiden välistä yhteen niin, että ilma puristuu ulos.
  4. Leikkaa neliöiksi ja anna seistä jauhotetulla (tarttuu pohjasta muuten kiinni) liinalla/pöydällä 1 tunti.
  5. Kiehauta kattilallinen suolattua vettä. Lisää raviolit erissä. Keitä n. 5 minuuttia, riippuen raviolien paksuudesta.
  6. Nosta raviolit talouspaperille ja siirrä sitten lämpimään astiaan.

Kastike:

  1. Kiehauta kerma ja sienineste valkosipulisilpun kera pienessä kattilassa. Hauduttele hetki.
  2. Lisää hienonnetut sienet. Mausta. Hauduta vielä hetki.
  3. Suurusta tarvittaessa maissijauholla.
  4. Kaada kastike raviolien päälle ja koristele tuoreella parmesaaniraasteella ja mustapippurilla.