Ostin Marks & Spenceriltä appelsiininkukkavettä ja ruusuvettä pari viikkoa sitten. Jotain piti keksiä, mihin niitä kokeilla. Appelsiininkukkavesi sopi loistavasti suklaakakkuun! Maku on runsaan sitrusmainen. Kannattaa kokeilla. Pakko kehua tätä kakkua yhdeksi parhaista kahvikakuista. <3

1274972401_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Pienen pientä tahallista laiskuutta massan sekoittelussa ja tuloksena mukavan epätasainen väri.

 

Tarvikkeet:

150 g voita
200 g sokeria
1 tl vanilja-aromia
2 kananmunaa
300 g vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1,5 dl maitoa
100 g tummaa suklaata
2 tl appelsiininkukkavettä (orange blossom water)
(tomusokeria koristeluun)

Valmistus:

  1. Voitele suorakaiteen (n. 24 x 12 cm) muotoinen kakkuvuoka ja jauhota vehnäjauhoilla. Esilämmitä kiertoilmauuni 160°.
  2. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää vähitellen vanilja ja munat hyvin vatkaten. Nostele vehnäjauho-leivinjauhe-suolaseos ja maito vaahdon joukkoon varovasti metallilusikalla. Sekoita joukkoon sulatettu ja hieman jäähdytetty suklaa ja appelsiininkukkavesi.
  3. Kaada taikina vuokaan. Paista kiertoilmauunissa 40 - 50 minuuttia tai kunnes tikkuun ei tartu pahemmin massaa. (Itse tykkään, ettei kakku saa tulla liian kiinteäksi ja kuivaksi.)
  4. Ota kakku uunista ja anna sen jäähtyä vuoassa 10 minuuttia. Kumoa kakku ritilälle ja annan jäähtyä täysin. Sihtaa päälle tomusokeria.