Ostin Marks & Spenceriltä appelsiininkukkavettä ja ruusuvettä pari viikkoa sitten. Jotain piti keksiä, mihin niitä kokeilla. Appelsiininkukkavesi sopi loistavasti suklaakakkuun! Maku on runsaan sitrusmainen. Kannattaa kokeilla. Pakko kehua tätä kakkua yhdeksi parhaista kahvikakuista. <3
Pienen pientä tahallista laiskuutta massan sekoittelussa ja tuloksena mukavan epätasainen väri.
Tarvikkeet:
150 g voita
200 g sokeria
1 tl vanilja-aromia
2 kananmunaa
300 g vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1,5 dl maitoa
100 g tummaa suklaata
2 tl appelsiininkukkavettä (orange blossom water)
(tomusokeria koristeluun)
Valmistus:
- Voitele suorakaiteen (n. 24 x 12 cm) muotoinen kakkuvuoka ja jauhota vehnäjauhoilla. Esilämmitä kiertoilmauuni 160°.
- Vaahdota voi ja sokeri. Lisää vähitellen vanilja ja munat hyvin vatkaten. Nostele vehnäjauho-leivinjauhe-suolaseos ja maito vaahdon joukkoon varovasti metallilusikalla. Sekoita joukkoon sulatettu ja hieman jäähdytetty suklaa ja appelsiininkukkavesi.
- Kaada taikina vuokaan. Paista kiertoilmauunissa 40 - 50 minuuttia tai kunnes tikkuun ei tartu pahemmin massaa. (Itse tykkään, ettei kakku saa tulla liian kiinteäksi ja kuivaksi.)
- Ota kakku uunista ja anna sen jäähtyä vuoassa 10 minuuttia. Kumoa kakku ritilälle ja annan jäähtyä täysin. Sihtaa päälle tomusokeria.