Tarkoituksenani oli tehdä lammaspiirakka, mutta kaupan valikoimista ei sunnuntaina löytynyt lampaanlihaa. Muutin maustamista hieman, korvasin mm. valkoviinin vedellä. Huomenna onkin sitten herkullinen työlounas.
4 reilua annosta
Ravintosisältö/100 g:
Kcal: 164 P: 7.7 H: 11.5 R: 9.7
Ravintosisältö/annos:
Kcal: 575 P: 27.1 H: 40.3 R: 34.0
Tarvikkeet:
3 voitaikinalevyä (27 % rasvaa)
400 g naudan paistijauhelihaa (10 % rasvaa)
suolaa, mustapippuria
1 tl herbes de provence -maustesekoitusta
1 iso valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 dl tuoretta persiljasilppua
1,5 dl vettä
2 isoa tomaattia
1 dl riisiä
15 mustaa kivetöntä kalamata-oliivia
200 g fetaa (19 % rasvaa)
rasvaa vuoan voiteluun
1 kanamuna voiteluun
Valmistus:
- Keitä riisit. Sulata voitaikinalevyt ja kaulitse vuoan kokoiseksi (n. 24 cm:n kokoinen piirakkavuoka).
- Paista jauheliha ja lisää mausteet, valkosipuli, persilja ja vesi. Keitä seosta hetken aikaa.
- Kuori ja lohko tomaatit. Lisää tomaatit, riisi, oliivit ja murennettu feta seokseen.
- Kaada seos kevyesti voideltuun piirasvuokaan. Siirrä kaulittu taikinalevy piirakan päälle ja voitele kanamunalla.
- Paista piirakkaa kiertoilmauunissa 180° 25-30 minuuttia.