Tarkoituksenani oli tehdä lammaspiirakka, mutta kaupan valikoimista ei sunnuntaina löytynyt lampaanlihaa. Muutin maustamista hieman, korvasin mm. valkoviinin vedellä. Huomenna onkin sitten herkullinen työlounas.

4 reilua annosta

1251642826_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ravintosisältö/100 g:

Kcal: 164 P: 7.7 H: 11.5 R: 9.7

Ravintosisältö/annos:

Kcal: 575 P: 27.1 H: 40.3 R: 34.0

Tarvikkeet:

3 voitaikinalevyä (27 % rasvaa)

400 g naudan paistijauhelihaa (10 % rasvaa)

suolaa, mustapippuria

1 tl herbes de provence -maustesekoitusta

1 iso valkosipulinkynsi hienonnettuna

1 dl tuoretta persiljasilppua

1,5 dl vettä

2 isoa tomaattia

1 dl riisiä

15 mustaa kivetöntä kalamata-oliivia

200 g fetaa (19 % rasvaa)

rasvaa vuoan voiteluun

1 kanamuna voiteluun

Valmistus:

  • Keitä riisit. Sulata voitaikinalevyt ja kaulitse vuoan kokoiseksi (n. 24 cm:n kokoinen piirakkavuoka).
  • Paista jauheliha ja lisää mausteet, valkosipuli, persilja ja vesi. Keitä seosta hetken aikaa.
  • Kuori ja lohko tomaatit. Lisää tomaatit, riisi, oliivit ja murennettu feta seokseen.
  • Kaada seos kevyesti voideltuun piirasvuokaan. Siirrä kaulittu taikinalevy piirakan päälle ja voitele kanamunalla.
  • Paista piirakkaa kiertoilmauunissa 180° 25-30 minuuttia.