Kaapissa oli juuri ja juuri tarpeet...

4 annosta

1244646464_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ravintosisältö/100 g:

Kcal: 100 P: 7.1 H: 10.3 R: 3.5 

Ravintosisältö/annos:

Kcal: 435 P: 31.0 H: 45.0 R: 15.2

 

Tarvikkeet:

6 dl puolisakeaa valkokastiketta

30 g juustoraastetta (15 % rasvaa)

6,5 lasagnelevyä

Kastike:

1 iso sipuli

1-2 valkosipulinkynttä

1 rkl rypsiöljyä

1 rkl juoksevaa beceliä

2 tlk (280 g) tonnikalapaloja vedessä

1 rkl vehnäjauhoja

3 dl kalalientä

1 tlk tomaattimurskaa

1 tkl tomaattipyrettä

suolaa, mustapippuria, muskottipähkinää

Tonnikalakastikkeen valmistus:

  1. Kuumenna rasvat kattilassa keskilämmöllä. Kuullota pilkottuja sipuleita muutama minuutti.
  2. Lisää tonnikala ja sekoita. Lisää jauhot ja sekoita hyvin.
  3. Lisää tomaattimurska, -pyre, kalaliemi ja mausteet.
  4. Alenna lämpö minimiin ja anna muhia kannen alla sillä välin, kun valmistat valkokastikkeen. Sekoittele tonnikalakastiketta aika-ajoin.

Lasagnen kasaaminen:

  1. Voitele lasagnevuoka, jonka mitat ovat n. 25 cm x 20 cm. Kuumenna kiertoilmauuni 180°.
  2. Levitä 1/3 tonnikalakastikkeesta vuoan pohjalle ja levitä sen päälle 1/3 valkokastikkeesta. Peitä lasagnelevyillä.
  3. Toista edellinen kohta.
  4. Levitä loput tonnikalakastikkeesta levyjen päälle. Levitä loput valkokastikkeesta. Ripottele juustoraaste.
  5. Kypsennä uunissa n. 25 minuuttia, tai kunnes kastike alkaa kuplia ja on kullanruskeaa.