Erilaiset chilit ovat yleisimpiä mausteita keittiössämme. Niissä on yhtä lailla eroja kuin vaikkapa viineissä ja ne sopivat melkein mihin ruokaan vain. Kokeiltu on myös hernekeitossa! :)

En koskaan poista chileistä siemeniä: miksi, mikä idea?! Kaikki se ihana aromi ja vahvuus...

  • Isot ruokakaupassa myytävät chilit sopivat mielestäni salaatteihin ja ruokiin, joissa chilin aromi on tärkein - ei tulisuus. Noin 10 cm:n kokoiset chilit ovat omaan makuuni usein liiankin mietoja.
  • Habanero toimii kunnon löylyn aikaansaamiseksi. Maku on pistävä, eikä hivele makuhermojani. Parhaiten tähän mennessä se on toiminut viinan maustamiseen. ;)
  • Jalapenoissa on paljon eroja. Joskus "tulisuus" on sama kuin nauttisi kurkkua. Toisinaan (esim. Rainbow) maku on tosi herkullinen ja sopivan vahva (jalapenoksi).
  • Lempi chilini on kuitenkin ehdottomasti n. 5 cm:n kokoinen bird's eye -chili. Tulisuus on juuri sopivan tuju.

Pilkotun bird's eye -chilin muoto muistuttaa kooltaan ja ulkonäöltään linnunsilmää, mistä nimi:

1263070948_img-d41d8cd98f00b204e9800998e