Lasagne on mielestäni parempaa, kun pasta on itse tehtyä. Entistä parempaa siitä tulee, kun Bolognesekastikkeessa käytetään punaviiniä!

Kastikkeen kannattaa antaa poreilla hiljalleen vähintää kolme varttia, kunnes se on paksua ja kiiltävää. Bolognesekastiketta voi tietysti käyttää pastakastikkeena ja ripotella lopuksi päälle parmesaanijuustoraastetta.


In my opinion, lasagna is better when the pasta is homemade. It will be even better when red wine is used in the Bolognese sauce!

You should let the sauce bubble gently for at least three quarters of an hour, until it's thick and glossy. Naturally, the sauce can be used as pasta sauce with some grated parmesan cheese sprinkled on top.

Tuorepasta:

Tarvikkeet:

100 g durumvehnäjauhoja
1 kananmuna
tilkka oliiviöljyä
tarvittaessa hieman vettä

Valmistus:

  1. Riko kananmuna jauhojen keskelle ja sekoita se käsin pikkuhiljaa jauhoihin.
  2. Lisää öljy ja tarvittaessa vettä. Taikina ei saa jäädä kovin tahmeaksi. Vaivaa pahmeäksi palloksi (n. 10 minuuttia).
  3. Valmista pastakoneella ohut levy ja leikkaa neljään osaan.

Bolognesekastike:

Tarvikkeet:

1 iso sipuli
2 porkkanaa
1 iso valkosipulinkynsi
loraus oliiviöljyä
reilusti voita
400 g naudan paistijauhelihaa
1 rkl vehnäjauhoja
500 g tomaattimurskaa
1 tlk tomaattipyrettä
1,5 dl lihalientä
1,5 dl punaviiniä
mustapippuria, suolaa, muskottipähkinää

Valmistus:

  1. Kuullota kasviksia rasvaseoksessa viitisen minuuttia.
  2. Paista sillä aikaa jauheliha kypsäksi. Sekoita joukkoon jauhot. Lisää liha kasvisten sekaan.
  3. Lisää tomaattimurska, -pyre, lihaliemi, punaviini ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi.
  4. Alenna lämpöä ja anna hautua kannen alla, kunnes kastike on kiiltävää ja paksuhkoa (n. 1 h). Hämmennä kastiketta aika-ajoin.

Lasagnen kasaaminen:

Tarvitset lisäksi:

6 dl puolisakeaa valkokastiketta
parmesaaniraastetta

  1. Voitele lasagnevuoka. Kuumenna kiertoilmauuni 175°.
  2. Levitä 1/3 bolognesekastikkeesta vuoan pohjalle ja levitä sen päälle 1/3 valkokastikkeesta. Ripottele päälle parmesaaniraastetta. Peitä lasagnelevyillä.
  3. Toista edellinen kohta.
  4. Levitä loput bolognesekastikkeesta levyjen päälle. Levitä loput valkokastikkeesta. Ripottele juustoraaste.
  5. Kypsennä uunissa n. 30 minuuttia, tai kunnes kastike alkaa kuplia ja on kullanruskeaa.

Fresh Pasta:

Ingredients:

100 g durum wheat flour
1 egg
splash of olive oil
water if needed

Method:

  1. Make a heap of flour on the worktop, with a hole in the middle (like a vulcano). Pour the egg in the hole, and start to mix.
  2. Add in oil and some water if needed. The dough should not bee too sticky. Knead until soft (about 10 minutes).
  3. With a pasta machine, prepare a thin pasta sheet and cut in four.

Bolognese sauce:

Ingredients:

1 big onion
2 carrots
1 big garlic clove
splash of olive oil
generously butter
400 g minced beef
1 tbsp flour
500 g crushed tomatoes
70 g tomato paste
1,5 dl beef bouillon
1,5 dl red wine
black pepper, salt, nutmeg

Method:

  1. Sauté the vegetables in butter and olive oil mix for about five minutes.
  2. In the meantime, fry minced beef. Mix in flour. Mix beef and vegetables together.
  3. Add the crushed tomatoes, paste, bouillon, wine and spices. Bring to boil.
  4. Reduce heat and let simmer under a lid until sauce is glossy and thick (about 1 h). Stir sauce from time to time.

White sauce:

Ingredients:

40 g butter
40 g flour
6 dl milk
black pepper, salt, nutmeg

Method:

  1. Heat the butter over medium heat until bubbly. Sprinkle flour in and whisk the mix for couple of minutes. Take sauce pan of the stove.
  2. Gradually add in the milk, constantly whisking. Trasfer the pan back on the stove and whisk until the sauce begins to boil and thicken.
  3. When the sauce is thick enough, season it.

Lasagna assembly:

You'll also need grated parmesan cheese

  1. Butter a lasagna pan. Preheat a convection oven to 175°C.
  2. Spread 1/3 of bolognese sauce along the bottom of the lasagna pan and spread 1/3 of white sauce on top of it. Sprinkle some parmesan cheese on top. Cover with 2 lasagna sheets.
  3. Repeat the previous.
  4. Spread the remaining Bolognese sauce. Spread the remaining white sauce. Finally, sprinkle some parmesan cheese on top.
  5. Cook in the oven for about 30 minutes, or until the sauce starts to bubble and is golden brown.