Ensi kerralla suikaloin vain pari kurkkua keiton sekaan (kätevämpi syödä). Maku oli kyllä yllättävänkin hyvä. 

4 annosta (+ ylimääräiset lihapullat)

 

Kurkkukeittoon menee suurin piirtein puolikas jauhelihapaketti:

1263489857_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

...lopuista tehtiin lihapullakeitto:

1263640976_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tarvikkeet:

400 g naudan paistijauhelihaa

4 avomaankurkkua pätkittyinä kolmeen osaan

100 g kasvisnuudeleita (kypsentämätöntä)

1 kanamuna kevyesti vatkattuna

1 rkl kalakastiketta

¼ tl valkopippurijauhetta

1 tuore korianteri pilkottuna

1,5 l kanalientä (+ ½ l ylimääräisille lihapullille)

pöytämausteeksi limeviipaleita ja chilisiivuja

Valmistus:

  1. Poista kurkuista sisin siemenosa.
  2. Sekoita kaikki loput aineet keskenään, paitsi kanaliemi.
  3. Täytä kurkut lihaseoksella ja höyrytä 20 minuuttia.
  4. Kuumenna kanaliemi ja lisää kurkut liemeen.
  5. Lopusta jauhelihaseoksesta saa pyöriteltyä lihapullia. Keitä pullat kanaliemessä kypsäksi.