Mmm-h. Onneksi uskalsin aikoinaan maistaa korvasieniä. En pitänyt mistään sienistä vielä muutama vuosi sitten. Sienien maistelu kannattaa aloittaa helpoista sienistä, kuten kanterelleista ja orakkaista. Niistä saa ihanaa kastiketta vaikka lohen seuraksi. Kaikkia sieniä ei välttämättä opi koskaan syömään. Vieläkään mustat itämaiset sienet, joita löytyy jokaisesta wokvihannespakasteesta ei maistu - ja tuskin tulee koskaan maistumaankaan.

Korvasienimuhennos (tai kastike vähemmän kasaan keitettynä) on herkullista esim. puikulaperunoiden ja uunilohen kanssa. Savukala on myös todella hyvä seuralainen.

Keväällä kerätyt ja pari kertaa RYÖPÄTYT korvasienet oli pakastettu pienissä kahden hengen annospusseissa. En tässä ohjeista oikeaa sienten käsittelyä, mutta muistutan, että sienet ovat hyvin myrkyllisiä ja väärin käsiteltyinä hengenvaarallisia! Pelkkä kuivaaminen ei poista kokonaan myrkkyä, vaikka suurin osa niin lähteekin.

4 annosta

1287947953_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

"Mouhennos"


Tarvikkeet:

reilusti voita
n. 2,5 dl hienonnettua korvasientä
4 dl kuohukermaa

Valmistus:

  1. Kuumenna pannu hyvin ja lisää pannulle reilusti voita.
  2. Kun voi alkaa tummua lisää sienet. Paista hetken aikaa. Voi imeytyy sieniin hieman.
  3. Kaada kermat joukkoon, alenna lämpöä ja keittele kasaan.

 

1287948685_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Korvasienten sukuun kuuluu eri lajeja. Eri lajien väritys ja myrkyllisyys vaihtelee, mutta kaikki kannattaa ryöpätä, ellei todella tiedä mitä tekee.