Ensimmäinen näkkäriresepti syynissä. Muutin alkuperäisen reseptin määrät grammoiksi.

Näistä tulee hyvän makuisia, mutta eivät kyllä ihan vastaa omaa mielikuvaani näkkileivästä. Ehkä nostatusaineella saisi rapsakamman tuloksen, kun lätystä ei tule niin kiinteä? Tätä voisi kutsua mieluummin kuivaksi rieskaksi.

Testailin myös uunilämpötiloja. Paistoin kiertoilmauunissa ekan satsin 130° 20 minuuttia ja toisen satsin 180° 8 minuuttia. Matalammalla lämmöllä saa tasaisemman värin, mutta muuten maussa ei ole mainittavaa eroa. Käytin paistoalustana Tefalin paistolevyä, jota ei tarvitse voidella.  

Vasemmalla miedolla paistetut, oikealla kuumemmassa uunissa paistetut.

Tarvikkeet:

200 g ruisjauhoja
3 g sokeria
1 g suolaa
50 g pehmeää voita
80 ml rasvatonta maitoa
(vettä + kuminan siemeniä)

Valmistus:

  1. Yhdistä jauhot, sokeri ja suola kulhossa.
  2. Lisää voi ja nypi kasaan.
  3. Lisää vähitellen maito ja vaivaa, kunnes massa on kiinteää.
  4. Kauli mahdollisimman ohueksi, leikkaa paloiksi tai ota muotilla paloja, rei'itä haarukalla ja siirrä uunipellille.
  5. Paista kietoilmauunissa 130° 20 minuuttia.