Karppaajallekin kelpaava vähähiilihydraattinen piirakka! Korvasin ensimmäisessä metukkapiirakassa käyttämäni vehnäjauhot mantelijauholla. Mantelijauheen maku on mielestäni jopa parempi. Tämä piirakka on tosin rasvaisempi.
2 annosta
Ravintosisältö/annos:
Kcal: 558 P: 27.1 H: 4.0 R: 48.3
Tarvikkeet:
Pohja:
50 g voita
50 g mantelijauhoja
50 g edam-juustoraastetta (15 % rasvaa)
Täyte:
50 g meetvurstia (21 % rasvaa)
3 mustaa oliivia
3 vihreää oliivia
1 tomaatti
mustapippurirouhetta
herbes de provence -mausteseosta
Pinnalle:
50 g edam-juustoraastetta (15 % rasvaa)
Valmistus:
- Sekoita voisulaan jauhot ja juustoraaste.
- Taputtele taikina pienen piirakkavuoan pohjalle ja paista kiertoilmauunissa 160° 10 minuuttia ja ota uunista pois.
- Kuutioi meetvursti, oliivit ja tomaatti. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada pohjan päälle.
- Ripottele pinnalle juustoraaste ja jatka paistamista n. 25 minuuttia.