Karppaajallekin kelpaava vähähiilihydraattinen piirakka! Korvasin ensimmäisessä metukkapiirakassa käyttämäni vehnäjauhot mantelijauholla. Mantelijauheen maku on mielestäni jopa parempi. Tämä piirakka on tosin rasvaisempi.

2 annosta

1261933949_img-d41d8cd98f00b204e9800998e 

Ravintosisältö/annos:

Kcal: 558 P: 27.1 H: 4.0 R: 48.3

Tarvikkeet:

Pohja:

50 g voita

50 g mantelijauhoja

50 g edam-juustoraastetta (15 % rasvaa)

Täyte:

50 g meetvurstia (21 % rasvaa)

3 mustaa oliivia

3 vihreää oliivia

1 tomaatti

mustapippurirouhetta

herbes de provence -mausteseosta

Pinnalle:

50 g edam-juustoraastetta (15 % rasvaa)

Valmistus:

  1. Sekoita voisulaan jauhot ja juustoraaste.
  2. Taputtele taikina pienen piirakkavuoan pohjalle ja paista kiertoilmauunissa 160° 10 minuuttia ja ota uunista pois.
  3. Kuutioi meetvursti, oliivit ja tomaatti. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada pohjan päälle.
  4. Ripottele pinnalle juustoraaste ja jatka paistamista n. 25 minuuttia.