Aina yhtä herkullista!

4 annosta

1239976336_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ravintosisältö/annos:

Kcal: 331 P: 28.9 H: 14.5 R: 17.4

Tarvikkeet:

400 g naudan paistijauhelihaa (10 % rasvaa)

3 rkl korppujauhoja

1 dl vettä

1 kananmuna

½ tl suolaa

½ tl rouhittua mustapippuria

1 tl kuivattua tai 1 rkl tuoretta timjamia

Kastike:

2 rkl rypsiöljyä

1 sipuli

1 tlk tomaattipyreetä (70 g)

1 rkl vehnäjauhoja

4 dl vettä

1 lihaliemikuutio

suolaa

rouhittua mustapippuria

½ tl kanelia

½ tl sokeria

Valmistus:

  • Anna korppujauhojen liota vedessä 10 min. Lisää jauheliha, kananmuna, suola, pippuri ja timjami. Sekoita taikina tasaiseksi ja muotoile lihapullia. 
  • Valmista kastike. Kiehauta sipulit öljyssä, lisää tomaattipyree ja jauhot. Lisää vesi ja murenna sekaan liemikuutio. Keitä 10 kastiketta min ja mausta se.
  • Paista lihapullat kuumalla pannula niin, että ne saavat hieman väriä. Lisää pullat kastikkeen sekaan ja jatka keittämistä 8 min.
  • Tarjoa jasmin-, tai basmatiriisin kera.