Lukijani oli kokeillut päärynä-mansikkapiirakkareseptiäni. Siitä oli kuulemma tullut kuiva koppura. :( Piti tietenkin heti kokeilla, mitä vikaa reseptissäni mahdollisesti oli! Tein piirakan muuten samoin, mutta korvasin mansikat tummalla suklaalla. Siitä tuli edelleen mehevä ja herkullinen. Yritän tässä nyt pohtia, onko kyseessä makuasia, oliko reseptissä tarkennettavaa, tai tekikö lukija kenties jotain toisin...

Tarkennettavaa kyllä löysin: kananmunien pitää olla huoneenlämpöisiä, vaahdon pitää olla paksua ja vehnäjauhot kannattaa lisätä sekaan esim. pallovatkaimella varovaisesti käännellen. Nämä asiat ovat itselleni ehkä liian itsestään selviä.

Lisäksi päärynät ja suklaapalat (tai mitä käytätkin) pitää painaa massan sekaan, eikä asetella vaakatasoon päälle. Näin hedelmien mehuisuus pääsee paremmin massan sekaan.

Periaatteessa viimeinen mieleen tullut asia on makusasia. Pohjasta tulee toki reunoilta ja ohuesti pohjalta rapsakka, mutta sisältä mehevä. Jos se on jonkun mielestä korppu, niin sitten asia on niin.

6 annosta

1290706095_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Helppo ja omasta mielestäni hyvä piirakka. :L

1290706542_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Nam-nam

1290706593_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Mehevää...mh.

 

Tarvikkeet:

(20 cm:n piirasvuoka)

Pohja:

2 kananmunaa (huoneenlämpöisiä)
2 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja

Päälle:

1 päärynä
40 g tummaa suklaata karkeina paloina
20 g voita (+ vuoan voiteluun)

Valmistus:

  1. Vatkaa kanamunat ja sokeri kuohkeaksi. Lisää vehnäjauhot varovaisesti ja sekoita tasaiseksi.
  2. Levitä taikina voideltuun piirasvuokaan.
  3. Kuori päärynät. Viipaloi päärynät ja asettele ne suklaan kera pohjan päälle. Painele ne massan sekaan. Vuole kylmästä voista lastuja piirakan päälle.
  4. Paista kiertoilmauunissa 180° 20 - 25 minuuttia.
  5. Tarjoa heti lämpimänä esim. vaniljajäätelön kanssa.