Nää on aika muikeita!
16 palaa
Tarvikkeet:
110 g tummaa suklaata
170 g voita
3 kananmunaa
200 g sokeria
1,5 tl vaniljaa
80 g vehnäjauhoja
50 g saksanpähkinöitä
Päälle:
50 g vaahtokarkkeja
½ Japp-patukka + loraus maitoa
Valmistus:
- Voitele 23 x 23 cm vuoka. Vuoraa voipaperilla ja voitele vielä päältä.
- Sulata kattilassa voi ja suklaa. Anna jäähtyä hieman.
- Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat vaahdoksi. Lisää vähitellen sokeri koko ajan vatkaten vaahto paksuksi. Sekoita joukkoon suklaaseos ja vanilja. Kääntele sekaan jauhot ja pähkinät.
- Kaada vuokaan. Paista kiertoilmauunissa 150° n. 30 minuuttia, kunnes tikkuun jää kosteita muruja. Älä paista liikaa.
- Ripottele pinnalle vaahtokarkit ja jatka paistamista minuutin ajan. Ota uunista ja levitä päälle sulatettu suklaa-maitoseos.