Nää on aika muikeita!

16 palaa

1276802170_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tarvikkeet:

110 g tummaa suklaata
170 g voita
3 kananmunaa
200 g sokeria
1,5 tl vaniljaa
80 g vehnäjauhoja
50 g saksanpähkinöitä

Päälle:

50 g vaahtokarkkeja
½ Japp-patukka + loraus maitoa

1276802151_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Valmistus:

  1. Voitele 23 x 23 cm vuoka. Vuoraa voipaperilla ja voitele vielä päältä.
  2. Sulata kattilassa voi ja suklaa. Anna jäähtyä hieman.
  3. Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat vaahdoksi. Lisää vähitellen sokeri koko ajan vatkaten vaahto paksuksi. Sekoita joukkoon suklaaseos ja vanilja. Kääntele sekaan jauhot ja pähkinät.
  4. Kaada vuokaan. Paista kiertoilmauunissa 150° n. 30 minuuttia, kunnes tikkuun jää kosteita muruja. Älä paista liikaa.
  5. Ripottele pinnalle vaahtokarkit ja jatka paistamista minuutin ajan. Ota uunista ja levitä päälle sulatettu suklaa-maitoseos.