Kookosliha on kuivaa ja hampaissa narisevaa, mutta kookosmaito on kyllä parhautta!

3 annosta

Jasmiiniriisillä:

1263489824_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

...tai nuudelilla:

1246814958_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tarvikkeet:

5-7 rkl rypsiöljyä

1 sipuli

3 isoa valkosipulinkynttä

½ tl suolaa

1 vihreä bird's eye -chili

1 iso tomaatti

1 tlk (165 ml) kookosmaitoa

½ tl kalakastiketta

1 rkl punaista currytahnaa

reilu tl inkivääritahnaa

reilu tl sitruunaruohotahnaa

jeeraa, kuivattua korianteria

300 g broilerin fileesuikaleita

2 porkkanaa

6 minimaissia

kourallinen pieniä makeita herneenpalkoja (tai sokeriherneitä, jos ei ole kesä)

1 pieni vihreä paprika

Lisäksi:

sitruunamehua + viipaloitu punainen tai vihreä bird's eye -chili

jasmiiniriisiä tai nuudelia

Valmistus:

  1. Viipaloi porkkanat, maissit ja herneenpalot (poista paloista kannat ja kova reuna), kuutio paprika. Kuutioi sipulit ja tomaatti hyvin pieneksi. Viipaloi chili ohuiksi siivuiksi.
  2. Kuumenna öljy keskilämmöllä. Lisää sipuli- ja valkosipulikuutiot ja suola. Keitä, kunnes pehmenevät ja kuullottuvat.
  3. Lisää chili, tomaattikuutiot, puolet kookosmaidosta, tahnat, mausteet ja fileesuikaleet. Keitä n. 15 minuuttia.
  4. Lisää porkkanaviipaleet ja loppu maito. Anna hautua 2 minuuttia. Lisää maissit ja anna hautua 2 minuuttia. Lisää lopuksi herneet ja paprika ja anna hautua vielä pari minuuttia. 
  5. Tarjoile sitruunamehu-chilikastikkeen ja jasmiiniriisin kanssa.