Puolisakea valkokastike käy esim. lasagnen valkokastikkeeksi. Maustamista voi tietysti säädellä miten haluaa, mutta tällä kertaa kastike meni lasagneen. Mausteeksi käy hyvin myös esim. sinappi.

(Käytä juoksevaan kastikkeeseen 30 g rasvaa ja jauhoja ja sakeampaan kastikkeeseen 50 g rasvaa ja jauhoja.)

Tarvikkeet:

  1. 40 g voita
  2. 40 g vehnäjauhoja
  3. 6 dl kuumaa rasvatonta maitoa
  4. suolaa, mustapippuria, muskottipähkinää

Valmistus:

  1. Kuumenna rasva paistokasarissa keskilämmöllä kuplivaksi. Ripottele jauhot sekaan ja vatkaa seosta pari minuuttia. Ota kasari pois levyltä.
  2. Lisää maito vähitellen koko ajan vatkaten. Siirrä kasari takaisin levylle ja vatkaa, kunnes kastike alkaa kiehua ja saota.
  3. Kun kastike on tarpeeksi sakeaa, mausta se.