Puolisakea valkokastike käy esim. lasagnen valkokastikkeeksi. Maustamista voi tietysti säädellä miten haluaa, mutta tällä kertaa kastike meni lasagneen. Mausteeksi käy hyvin myös esim. sinappi.
(Käytä juoksevaan kastikkeeseen 30 g rasvaa ja jauhoja ja sakeampaan kastikkeeseen 50 g rasvaa ja jauhoja.)
Tarvikkeet:
- 40 g voita
- 40 g vehnäjauhoja
- 6 dl kuumaa rasvatonta maitoa
- suolaa, mustapippuria, muskottipähkinää
Valmistus:
- Kuumenna rasva paistokasarissa keskilämmöllä kuplivaksi. Ripottele jauhot sekaan ja vatkaa seosta pari minuuttia. Ota kasari pois levyltä.
- Lisää maito vähitellen koko ajan vatkaten. Siirrä kasari takaisin levylle ja vatkaa, kunnes kastike alkaa kiehua ja saota.
- Kun kastike on tarpeeksi sakeaa, mausta se.