Ensimmäinen koristeltu täytekakku ikuna. Eli armoa. =)

Opin taas uusia asioita, tällä kertaa kuorrutuksen levityksestä. Tarkoituksenani oli kuorruttaa koko kakku reunoineen mustaksi. Jälki oli kamalaa, joten päätin pelastaa mitä pelastettavissa oli vispipursotuksilla (nekin ensimmäiset laatuaan, joten jälkikin on sen mukaista!). Kick-karkkeja ja kermaa oli tuplamäärä, mutta tuo 200 g lienee hyvä määrä pelkän päällisen kuorruttamiseen.

Vinkki! Kannattaa vilkaista kaupan irtokarkkihyllystä, josko sielä löytyisi kick-karkkeja: ovat tuplasti halvempia kuin pussitetut kaimansa!

Tarvikkeet:

23 cm x 23 cm irtoreunainen kakkuvuoka

Pohja:

2 x vaalea kääretorttupohja

Täyte:

2 dl sprite-limua

lemon curd -tahnaa

1 prk flora vispiä

100 g vaniljatuorejuustoa

100 g valkosuklaata

Kuorrutus:

2 dl kuohukermaa

200 g kick-karkkeja

½ prk flora vispiä

Päälle:

marsipaanikoristeita

valkosuklaaspritsaukset

Valmistus:

  1. Valmista kaksi kääretorttupohjaa. Ota pohjista kolme palaa kakkuvuoan irtoreunan avulla. Osista koottu pala kannattaa laittaa kakun keskiväliin.
  2. Valmista täyte: Vatkaa vispi kuohkeaksi. Lisää tuorejuusto ja sulatettu suklaa. Vatkaa tasaiseksi.
  3. Kokoa kakku: Aseta ensimmäinen pala kakkuvuoan pohjalle ja kostuta. Sivele päälle lemon curd -tahnaa ja puolet täytteestä. Tee osista seuraava taso ja toista samat toimenpiteet. Laita päälle viimeinen pohjapala ja kostuta. Siirrä jääkaappiin.
  4. Valmista kuorrute: Keitä keskilämmöllä kermaa ja karkkeja, kunnes seos on sakeaa. Sekoita koko ajan.
  5. Koristele kakku: Kaada kuorrute kakun keskikohtaan ja parilla lastan vedolla levitä kakun päälle. Pursota reunat vatkatulla vispillä. Sprittaa valkosuklaalla "pelin reunat" ja asettele loput koristeet kakun päälle.