Ajattelin vaihteeksi karpata, joten uusien karppausreseptien haku on käynnissä. (Niitä saa ehdotella!) Löysin Karppaus-sivulta "jauhelihakiusauksen" reseptin, jota muutin hieman, koska ranskankerma suurissa määrin maistuu mielestäni vähän turhan...no, ranskankermalta. Pelkkä rasvaisuuskaan ei niinkään haittaisi. Suolan määrää vähensin huomattavasti. Omaan makuuni riittää kesäkurpitsan itkettämiseen käytetty suola. Juustossa on kuitenkin myös aika paljon suolaa.

Ihan vinkkinä, jos tätä sattuu lukemaan aloitteleva karppaaja: perunan voi monessa tapauksessa korvata kesäkurpitsalla, kuten tässä reseptissä on tehty.

Sisällysluettelossa on listaa muista karppausruoista ja -leivonnaisista, joita olen tänne blogiin kirjoitellut.

3 - 4 annosta

1288725119_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Näyttää kai lähinnä makkaravuoalta!


Tarvikkeet:

öljyä vuoan voiteluun
400 g naudan paistijauhelihaa
1 iso kesäkurpitsa (suolaa itketykseen)
1 iso sipuli
pari valkosipulinkynttä
paprikajauhetta, cayennepippuria, musta- ja valkopippuria
1 dl ruokakermaa
50 g maustamatonta tuorejuustoa
3 isoa tomaattia
mozzarella-emmentaljuustoraastetta

Valmistus:

  1. Esilämmitä kiertoilmauuni 175°.
  2. Suikaloi kesäkurpitsa ja itketä.
  3. Siirrä kurpitsasuikaleet voideltuun uunivuokaan ja uuniin.
  4. Paista jauheliha yhdessä sipuleiden kanssa. Mausta ja lisää kerma ja tuorejuusto.
  5. Sekoita jauhelihaseos uunivuossa olevien kurpitsasuikaleiden kanssa ja jatka paistamista n. 10 minuuttia.
  6. Lado uunivuokaan tomaattisiivut ja juustoraaste ja jatka paistamista n. 15 minuuttia, tai kunnes juusto on kullanruskeaa.