Eihän tää oikeaa lasagnea ole ilman pastaa, mutta hyvää ja vähähiilihydraattista kyllä. Kaikki muut ainekset oikeastaan voi korvata jollain muulla, mutta kesäkurpitsasuikaleet esittävät lasagnelevyjä.
Kannattaa tehdä raikas salaatti seuraksi. Rasvan pelkääjille tiedoksi, ettei kannata.
4 annosta
Ravintosisältö/annos:
Kcal: 483 P: 39.4 H: 14.8 R: 29.0
Tarvikkeet:
400 g naudan paistijauhelihaa
oliiviöljyä vuoan voiteluun
2 kesäkurpitsaa
1 sipuli
1 - 2 valkosipulinkynttä
1 tlk tomaattimurskaa
1 tlk (70 g) tomaattipyrettä
½ pkt koskenlaskija-sulatejuustoa
1 lihaliemikuutio
mustapippuria, paprikajauhetta, herbes de provence -mausteseosta
2 dl 5 % ruoka
150 g mozzarellaraastetta
Valmistus:
- Voitele lasagnevuoka oliiviöljyllä. Suikaloi kesäkurpitsat n. 5 mm paksuisiksi. Ripottele pinnalle suolaa (itketä).
- Ruskista jauheliha. Lisää silputut sipulit ja alenna lämpöä.
- Lisää joukkoon lihaliemikuutio, tomaattimurska ja -pyre. Sekoita joukkoon pilkottu sulatejuusto. Mausta ja anna hautua kannen alla välillä sekoitellen, kunnes seos on tasainen.
- Pyyhi kesäkurpitsat talouspaperilla kuiviksi.
- Levitä vuoan pohjalle puolet kastikeesta. Lado päälle puolet kesäkurpitsaviipaleista. Kaada päälle puolet ruokakermasta. Toista. Ripottele lopuksi pinnalle mozzarellaraastetta.
- Paista kiertoilmauunissa 175° puolisen tuntia.