Mehevä ja suklainen kuivakakku. Tein tätä kakkua nuorempana usein, mutta tavallisen kokoisena. Pientä palkintoa tenttiviikolle...

6 annosta

1263489046_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ravintosisältö/annos:

Kcal: 243 P: 4.8 H: 32.6 R: 10.4

Tarvikkeet:

0,5 dl kaakaojauhetta

1 dl maitoa

0,5 dl sokeria

60 g voita

0,75 dl sokeria

1 kananmuna

0,75 rkl vanilliinisokeria

1,75 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

Valmistus:

  1. Voitele ja jauhota pieni kakkuvuoka. Esilämmitä kiertoilmauuni 160°.
  2. Sekoita kaakao, maito ja sokeri pienessä kattilassa ja kiehauta. Anna jäähtyä.
  3. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää kananmuna ja vanilliinisokeri.
  4. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää taikinaan vuorotellen suklaaseoksen kanssa.
  5. Kaada taikina vuokaan ja paista puolisen tuntia.