Kokeilin tehdä piirakkapohjan, jonka myös tulevaisuudessa muistaisin. Mulla on niin huono muisti, etten muista melkein mitään reseptejä ulkoa. Tässä tapauksessa ei ole enää tekosyitä.
Hauskaa sinänsä, että helpoin on paras - ainakin omasta mielestäni. Tässä pohjassa on keskimääräistä vähemmän hiilihydraatteja, mutta reilusti rasvaa, mikä tekee siitä makoisan. Liian vehnäjauhoinen ja paksu pohja on kuivaa ja mautonta IMHO.
Miehenkin mielestä piirakka oli yksi parhaimmista pitkään aikaan. :)
4 annosta
Ravintosisältö/100 g:
Kcal: 316 P: 15.7 H: 12.5 R: 22.5
Ravintosisältö/annos:
Kcal: 489 P: 24.3 H: 19.3 R: 34.9
Tarvikkeet:
Pohja:
100 g voita
100 g vehnäjauhoja
100 g edam-juustoraastetta (15 % rasvaa)
Täyte:
80 g meetvurstia (21 % rasvaa)
½ punainen paprika
1 tomaatti
1 kananmuna
mustapippurirouhetta
herbes de provence -mausteseosta
Pinnalle:
100 g edam-juustoraastetta (15 % rasvaa)
Valmistus:
- Sekoita voisulaan jauhot ja juustoraaste.
- Taputtele taikina piirakkavuoan pohjalle ja paista kiertoilmauunissa 160° 10 minuuttia ja ota uunista pois.
- Kuutioi meetvursti, paprika ja tomaatti. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada pohjan päälle.
- Ripottele pinnalle juustoraaste ja jatka paistamista 30 minuuttia.