Kokeilin tehdä piirakkapohjan, jonka myös tulevaisuudessa muistaisin. Mulla on niin huono muisti, etten muista melkein mitään reseptejä ulkoa. Tässä tapauksessa ei ole enää tekosyitä.

Hauskaa sinänsä, että helpoin on paras - ainakin omasta mielestäni. Tässä pohjassa on keskimääräistä vähemmän hiilihydraatteja, mutta reilusti rasvaa, mikä tekee siitä makoisan. Liian vehnäjauhoinen ja paksu pohja on kuivaa ja mautonta IMHO.

Miehenkin mielestä piirakka oli yksi parhaimmista pitkään aikaan. :)

4 annosta

1258558999_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1258558395_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ravintosisältö/100 g:

Kcal: 316 P: 15.7 H: 12.5 R: 22.5

Ravintosisältö/annos:

Kcal: 489 P: 24.3 H: 19.3 R: 34.9

Tarvikkeet:

Pohja:

100 g voita

100 g vehnäjauhoja

100 g edam-juustoraastetta (15 % rasvaa)

Täyte:

80 g meetvurstia (21 % rasvaa)

½ punainen paprika

1 tomaatti

1 kananmuna

mustapippurirouhetta

herbes de provence -mausteseosta

Pinnalle:

100 g edam-juustoraastetta (15 % rasvaa)

Valmistus:

  1. Sekoita voisulaan jauhot ja juustoraaste.
  2. Taputtele taikina piirakkavuoan pohjalle ja paista kiertoilmauunissa 160° 10 minuuttia ja ota uunista pois.
  3. Kuutioi meetvursti, paprika ja tomaatti. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada pohjan päälle.
  4. Ripottele pinnalle juustoraaste ja jatka paistamista 30 minuuttia.