Tälle makeiselle ei taida olla suomennosta? Englanninkielisiä nimiä on useitakin: sponge candy, cinder toffee, hokey pokey, sponge toffee, seafoam, honeycomb ja honeycomb toffee.

Maku on vähän hattaramainen.

Vinkki! Valmiit karkit voi myös pyöräyttää sulassa suklaassa.

n. 400 g makeisia

1263322136_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1263322219_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tarvikkeet:

voita voiteluun

2,4 dl sokeria

2,4 dl tummaa maissisiirappia (dark corn syrup)

1 rkl valkoviinietikkaa

1 rkl soodaa

Valmistus:

  1. Vuoraa n. 23 x 23 vuoka foliolla ja voitele se kevyesti voilla.
  2. Yhdistä sokeri, siirappi ja etikka isoon kattilaan. Kiehauta koko ajan sekoittaen, kunnes sokeri on liuennut. Laita kansi päälle ja keitä 3 minuuttia, jotta kiteytynyt sokeri valuu höyryn avulla kattilan reunoilta kattilan pohjalle:
    1263322529_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
  3. Ota kansi pois. Aseta lämpömittari liemeen ja keitä sekoittamatta, kunnes liemi on 149° (kova murtoaste).
  4. Ota kattila pois hellalta ja sirottele liemeen sooda. Sekoita nopeasti seos tasaiseksi ja kaada heti vuokaan.
  5. Anna levyn jäähtyä muutaman minuutin ajan ja viiltele veitsellä lovia pintaan:
    1263322504_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
  6. Kun levy on jäähtynyt, riko se paloiksi.