Tälle makeiselle ei taida olla suomennosta? Englanninkielisiä nimiä on useitakin: sponge candy, cinder toffee, hokey pokey, sponge toffee, seafoam, honeycomb ja honeycomb toffee.
Maku on vähän hattaramainen.
Vinkki! Valmiit karkit voi myös pyöräyttää sulassa suklaassa.
n. 400 g makeisia
Tarvikkeet:
voita voiteluun
2,4 dl sokeria
2,4 dl tummaa maissisiirappia (dark corn syrup)
1 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl soodaa
Valmistus:
- Vuoraa n. 23 x 23 vuoka foliolla ja voitele se kevyesti voilla.
- Yhdistä sokeri, siirappi ja etikka isoon kattilaan. Kiehauta koko ajan sekoittaen, kunnes sokeri on liuennut. Laita kansi päälle ja keitä 3 minuuttia, jotta kiteytynyt sokeri valuu höyryn avulla kattilan reunoilta kattilan pohjalle:
- Ota kansi pois. Aseta lämpömittari liemeen ja keitä sekoittamatta, kunnes liemi on 149° (kova murtoaste).
- Ota kattila pois hellalta ja sirottele liemeen sooda. Sekoita nopeasti seos tasaiseksi ja kaada heti vuokaan.
- Anna levyn jäähtyä muutaman minuutin ajan ja viiltele veitsellä lovia pintaan:
- Kun levy on jäähtynyt, riko se paloiksi.