Nää on kyllä ihan parhaita suklaamuffineja, mitä olen koskaan maistanut! Lainasin reseptin dagensmuffin-sivustolta, mutta vaniljatäyte on oma idea. Tuli samalla suoritettua pseudotieteellinen empiirinen koe: muffinit kannattaa paistaa muffinipellillä, vaikka käyttäisikin paperivuokia. Muuten tulos on suhteellisen lättänä kengänpohja. Minimuffinit paistoin kyllä ilman peltiä ja niistä tuli ihan ok.
24 minimuffinia JA 12 isoa muffinia
Käytin leivontafoorumin haasteessa voittamiani minimuffinivuokia.
Täytteenä herkullista vaniljakreemiä.
Kumpi on paistettu ilman muffinipeltiä? =)
Tarvikkeet:
125 g voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
1 tl vaniljasokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl kaakaojauhetta
100 g tummaa suklaata
2,5 dl kermamaitoa (1 dl kuohukermaa & 1,5 dl rasvatonta maitoa)
Täyte:
½ dl vaniljakreemijauhetta
1,5 dl kylmää vettä
(pinnalle tomusokeria)
Valmistus:
- Valmista täyte: sekoita kreemijauhe ja vesi ja vatkaa sähkövatkaimella 5 minuuttia. Jätä sivuun.
- Vatkaa pehmeä voi ja sokeri notkeaksi. Lisää kananmunat yksitellen vatkaten.
- Rouhi suklaa karkeaksi. Sekoita suklaarouhe ja kuivat aineet keskenään.
- Sekoita jauhoseos voi-sokeriseokseen vuorotellen kermamaidon kanssa.
- Täytä muffinivuokien pohjat. Lisää keskelle nokare vaniljakreemiä ja lisää muffinimassaa päälle.
- Paista kiertoilmauunissa 175° minimuffinsseja 7 - 8 minuuttia ja isoja muffinsseja 12 minuuttia.
- Anna jäähtyä hetki ja sihtaa tomusokeria päälle.