Nää on kyllä ihan parhaita suklaamuffineja, mitä olen koskaan maistanut! Lainasin reseptin dagensmuffin-sivustolta, mutta vaniljatäyte on oma idea. Tuli samalla suoritettua pseudotieteellinen empiirinen koe: muffinit kannattaa paistaa muffinipellillä, vaikka käyttäisikin paperivuokia. Muuten tulos on suhteellisen lättänä kengänpohja. Minimuffinit paistoin kyllä ilman peltiä ja niistä tuli ihan ok.

24 minimuffinia JA 12 isoa muffinia

1271949481_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1271949508_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Käytin leivontafoorumin haasteessa voittamiani minimuffinivuokia.

1271950010_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Täytteenä herkullista vaniljakreemiä.

1271950039_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Kumpi on paistettu ilman muffinipeltiä? =)

Tarvikkeet:

125 g voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
1 tl vaniljasokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl kaakaojauhetta
100 g tummaa suklaata
2,5 dl kermamaitoa (1 dl kuohukermaa & 1,5 dl rasvatonta maitoa)

Täyte:

½ dl vaniljakreemijauhetta
1,5 dl kylmää vettä

(pinnalle tomusokeria)

Valmistus:

  1. Valmista täyte: sekoita kreemijauhe ja vesi ja vatkaa sähkövatkaimella 5 minuuttia. Jätä sivuun.
  2. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri notkeaksi. Lisää kananmunat yksitellen vatkaten.
  3. Rouhi suklaa karkeaksi. Sekoita suklaarouhe ja kuivat aineet keskenään.
  4. Sekoita jauhoseos voi-sokeriseokseen vuorotellen kermamaidon kanssa.
  5. Täytä muffinivuokien pohjat. Lisää keskelle nokare vaniljakreemiä ja lisää muffinimassaa päälle.
  6. Paista kiertoilmauunissa 175° minimuffinsseja 7 - 8 minuuttia ja isoja muffinsseja 12 minuuttia.
  7. Anna jäähtyä hetki ja sihtaa tomusokeria päälle.