Pitkästä aikaa ruokapostaus. Uusimmassa Pirkassa (5/2011) oli herkullisen kuuloinen ruokaohje ja jotain lounasta piti kehittää. On tässä jo pidemmän aikaa ollut tarkoitus miettiä uusia ruokaohjeita, ettei aina tarvitse syödä lounaaksi samoja pöperöitä. Olen tällä hetkellä kotona kirjoittamassa gradua, enkä yleensä viitsi itseäni varten käyttää ruoanlaittoon paljon aikaa. Vinkkejä nopeista - mahdollisesti vähähiilihydraattisista - ruoista otetaan mielellään vastaan! :)

Ohjeessa sanotaan, että annoksia tulee neljä. Silloin pitää syödä kyllä jotain muuta lisäksi. Itse arvioisin, että annoksia tulee kolme. Korvasin ohjeessa olleen sokerin hunajalla, koska se maistuu mielestäni paremmalta. Maistuisi varmasti hyvältä crostinien kera, kuten reseptissä suositellaan!


It's been a while since I posted a food entry. I'm writing my Master's thesis at home right now and eat at home. I'm lazy when it comes to cooking food just for myself, and I'm now looking for new food recipes. If you have any good easy recipes, please share! ;)

This recipe is super easy and fast. It takes only about 15 minutes to prepare it.

I wish I had crostinis with this soup...

Tarvikkeet:

500 g paseerattua tomaattia
5-6 kpl (500 g) tomaattia
200 g (kiinteää) vuohenjuustoa
n. 1 dl ruokakermaa
suolaa & rouhittua mustapippuria
hunajaa (korvasin sokerin)

Lisäksi:

tuoretta basilikaa
crostineja

Valmistus:

  1. Kiehauta kattilassa paseerattu tomaatti. Poista tomaateista kannat, lohko ja lisää keittoon. Keitä n. 5 minuuttia. Paloittele vuohenjuusto, lisää keittoon ja keitä vielä n. 5 minuuttia.
  2. Viimeistele kermalla, suolalla, mustapippurilla ja hunajalla. Soseuta keitto sauvasekoittimella tasaiseksi. Hienonna pinnalle runsaasti tuoretta basilikaa. Tarjoa crostinien kanssa.

Ingredients:

500 g strained tomatoes
5-6 pcs (500 g) tomatoes
200 g (firm) goat cheese
about 1 dl cream
salt & grounded black pepper
honey

In addition:

fresh basil
crostinis

Method:

  1. Bring strained tomatoes to boil. Core tomatoes, cut into wedges and add into soup. Cook for 5 minutes. Coarsely chop goat cheese and add into soup. Cook for 5 minutes.
  2. Finish with cream, salt, black pepper and honey to taste. Puree soup with hand blender until smooth. Sprinkle some fresh basil on top and serve with crostinis.