Synttärikahvitteluihin pientä kahvileipää. Täytteet oli lähes samat kuin aiemmassa voikkarissa, mutta maksamakkaratäyte on tuplana ja kerroksia siis yksi enemmän.
20 - 30 annosta (3 kg)
Ravintosisältö/100 g:
Kcal: 200 P: 9.4 H: 16.0 R: 10.7
"Lihakukka"
Aika tuuri, kun kinkku riitti juuri ja juuri.
Tarvikkeet:
1 iso paketti moniviljapaahtoleipää
1 ruisvuokaleipä
kostutukseen lihalientä
Täyte 1 & 3:
1 iso pötkö HK:n herkkumaksamakkaraa
1,5 maustekurkkua kuutioituna
persiljasilppua
½ tuubi voileipäpikkelsiä
Täyte 2:
150 g ranskankermaa
1 prk Philadelphia-tuorejuustoa
n. 200 g kinkkua hienonnettuna
kourallinen kirsikkatomaatteja kuutioituina ja liiat nesteet poistettuna
loraus sitruunamehua
mustapippuria
Kuorrutus:
1 prk (400 g) maustamatonta sulatejuustoa (kevyt)
150 g ranskankermaa
Koristelu:
kinkkua
metukkaa
juustoraastetta
viinisuolaheinää
Valmistus:
- Käytä pyöreää irtoreunaista kakkuvuokaa, joka on vuorattu tuorekelmulla.
- Valmista täytteet sekoittamalla ainekset tasaiseksi massaksi.
- Leikkaa leivistä reunat pois ja asettele puolet tummasta leivästä pohjalle. Kostuta, jaa ensimmäinen täyte puoliksi ja levitä täyte leipien päälle.
- Toista sama vaalealla leivällä ja toisella täytteellä. Toista kohta 3 ja asettele lopuksi loput vaaleat leivät päälle ja kostuta.
- Taita tuorekelmut kakun päälle, aseta paino päälle, siirrä jääkaappiin ja anna vetäytyä yön yli.
- Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään ja työstä tiiviin siivilän läpi.
- Levitä kuorrute kakun päälle ja koristele.