Synttärikahvitteluihin pientä kahvileipää. Täytteet oli lähes samat kuin aiemmassa voikkarissa, mutta maksamakkaratäyte on tuplana ja kerroksia siis yksi enemmän.

20 - 30 annosta (3 kg)

Ravintosisältö/100 g:

Kcal: 200 P: 9.4 H: 16.0 R: 10.7

"Lihakukka"

Aika tuuri, kun kinkku riitti juuri ja juuri.

 

Tarvikkeet:

1 iso paketti moniviljapaahtoleipää
1 ruisvuokaleipä
kostutukseen lihalientä

Täyte 1 & 3:

1 iso pötkö HK:n herkkumaksamakkaraa
1,5 maustekurkkua kuutioituna
persiljasilppua
½ tuubi voileipäpikkelsiä

Täyte 2:

150 g ranskankermaa
1 prk Philadelphia-tuorejuustoa
n. 200 g kinkkua hienonnettuna
kourallinen kirsikkatomaatteja kuutioituina ja liiat nesteet poistettuna
loraus sitruunamehua
mustapippuria

Kuorrutus:

1 prk (400 g) maustamatonta sulatejuustoa (kevyt)
150 g ranskankermaa

Koristelu:

kinkkua
metukkaa
juustoraastetta
viinisuolaheinää

Valmistus:

  1. Käytä pyöreää irtoreunaista kakkuvuokaa, joka on vuorattu tuorekelmulla.
  2. Valmista täytteet sekoittamalla ainekset tasaiseksi massaksi.
  3. Leikkaa leivistä reunat pois ja asettele puolet tummasta leivästä pohjalle. Kostuta, jaa ensimmäinen täyte puoliksi ja levitä täyte leipien päälle.
  4. Toista sama vaalealla leivällä ja toisella täytteellä. Toista kohta 3 ja asettele lopuksi loput vaaleat leivät päälle ja kostuta.
  5. Taita tuorekelmut kakun päälle, aseta paino päälle, siirrä jääkaappiin ja anna vetäytyä yön yli.
  6. Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään ja työstä tiiviin siivilän läpi.
  7. Levitä kuorrute kakun päälle ja koristele.