Tein nämä leivokset jälkiruoaksi viime lauantain illalliselle. Otin reseptin Kotilieden sivuilta, mutta puolitin sen. Maku oli todella hyvä: ei liian makea, muttei myöskään rasvaisen makuinen.


I made these cakes for dessert last saturday. The taste was really good: not too sweet or greasy-tasting.

9 leivosta/9 cakes

Tarvikkeet:

Pohja:

175 g dominokeksejä (yksi pötkö)
50 g voita

Täyte:

4 liivatelehteä
2 rkl viskiä
2 rkl vahvaa kahvia
1,5 keltuaista
1,5 valkuaista
1,25 dl sokeria
2 dl vispikermaa
1 tl vaniljasokeria

Valmistus:

  1. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka (noin 20 x 15 cm) leivinpaperilla. Hienonna keksit esim. monitoimikoneessa ja sekoita joukkoon sulatettu rasva. Painele muruseos vuoan pohjalle.
  2. Mittaa keltuaiset ja ½ dl sokeria teräskulhoon ja vatkaa vesihauteen päällä vaaleaksi vaahdoksi. Purista liivatteista vesi pois. Liuota liivatteet tilkkaan kuumaa vettä ja lisää keltuaisseoksen joukkoon. Sekoita joukkoon viski ja kahvi.
  3. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon vaniljasokeri ja loput sokerista (0,75 dl). Lisää kermavaahto erissä keltuaisseokseen.
  4. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita varovasti täytteen joukkoon. Kaada mousse keksipohjan päälle, peitä kakku kelmulla ja anna jähmettyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään.
  5. Leikkaa annospaloiksi ja koristele leivokset mokkapavuilla.

Ingredients:

Cake base:

175 g orio cookies
50 g butter

Filling:

4 gelatine leaves
2 tbsp whiskey
2 tbsp strong coffee
1,5 egg yolks
1,5 egg whites
1,25 dl caster sugar
2 dl double cream
1 tsp vanilla sugar

Method:

  1. Place gelatine leaves into cold water. Cover a 20 x 15 cm pan with parchment paper. Ground cookies and mix with melted butter. Press crumbs into the pan.
  2. Place egg yolks and ½ dl of sugar into a steel bowl, and whisk over a hot water bath until foamy. Squeeze the water out of the gelatin. Dissolve gelatin in small amount of hot water and add into egg yolk mixture. Mix in whiskey and coffee.
  3. Whip the cream until stiff and stir in vanilla and remaining sugar (0.75 dl). Add whipped cream in batches into egg yolk mixture.
  4. Whisk the egg whites until stiff and fold carefully into filling. Pour the mousse over the cake base, cover the cake with plastic wrap and allow to solidify in a refrigerator until the next day.
  5. Cut into portions and decorate cakes with mocha beans.