Olenkohan koskaan aikaisemmin syönyt makeaa illallista? En ole myöskään aiemmin tehnyt itse vaniljakastiketta. Tää oli taivaallista!!

Suosittelen käyttämään fariinisokeria omenapaistoksessa. Se antaa mun mielestä enemmän makua kuin valkoinen sokeri.

1286991188_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Rapsakka pala taivasta. ♥


Omena-kaurapaistos:

Tarvikkeet:

5 pientä omenaa
½ tl kanelia
50 g voita
½ dl fariinisokeria
1,5 dl kaurahiutaleita
0,25 dl vehnäjauhoja

Valmistus:

  1. Lohko kuoritut omenat uunivuokaan. Ripottele pinnalle kaneli.
  2. Sulata voi ja sekoita siihen loput aineet. Levitä vuokaan.
  3. Paista kiertoilmauunissa 175° 30 minuuttia.

Vaniljakastike:

Tarvikkeet:

2,5 dl maitoa
½ vaniljatanko
2 keltuaista
0,25 dl sokeria

Valmistus:

  1. Halkaise vaniljatanko ja raaputa sisältö kattilaan maidon sekaan. Laita myös tangot mukaan. Kiehauta maito. Nosta hellalta.
  2. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi. Kaada maito sekaan. Sekoita.
  3. Kypsennä varovaisesti hellalla koko ajan sekoitellen, kunnes kastike alkaa sakenemaan. Älä keitä, tai kastike juoksettuu.
  4. Kaada kastike sihdin läpi astiaan, joka on kylmässä vedessä. Vatkaa kastike viileäksi.