Meillä tehdään karppauskautena usein perunamuusin korviketta. Hiilareita viisi kertaa vähemmän (-80 %) ja maistuu hyvältä.

2 - 3 annosta

1289334139_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tarvikkeet:

300 g kukkakaalia
200 g parsakaalia
1 dl kuohukermaa
20 g voita
suolaa, valkopippuria, mustapippuria

Valmistus:

  • Keitä kaalit vähässä vedessä kypsäksi. Jätä napakaksi. Kaada vesi pois.
  • Lisää kerma, voi, mausteet ja soseuta sauvasekoittimella.

Huvikseni laskeskelin, kuinka paljon tämä ja perunamuusi eroavat toisistaan ravintoarvoiltaan:

per 100 g
Nimi KcalPHR
Perunamuusi 121 1.7 11.1 8.4
Kaalimuusi 96 2.7 2.2 8.5

Käytin seuraavaa perunamuusireseptiä vertailuun:

Perunamuusi:

500 g keitettyjä perunoita
1 dl kuohukermaa
20 g voita
suolaa

Karppaus-sivulta voit käydä katsomassa muita vertailuja perunan, riisin, pasta ja kasvisten välillä.

Tätä muusia voi hyödyntää myös esim. jauheliha-muusilaatikossa!