Meillä tehdään karppauskautena usein perunamuusin korviketta. Hiilareita viisi kertaa vähemmän (-80 %) ja maistuu hyvältä.
2 - 3 annosta
Tarvikkeet:
300 g kukkakaalia
200 g parsakaalia
1 dl kuohukermaa
20 g voita
suolaa, valkopippuria, mustapippuria
Valmistus:
- Keitä kaalit vähässä vedessä kypsäksi. Jätä napakaksi. Kaada vesi pois.
- Lisää kerma, voi, mausteet ja soseuta sauvasekoittimella.
Huvikseni laskeskelin, kuinka paljon tämä ja perunamuusi eroavat toisistaan ravintoarvoiltaan:
Nimi | Kcal | P | H | R |
---|---|---|---|---|
Perunamuusi | 121 | 1.7 | 11.1 | 8.4 |
Kaalimuusi | 96 | 2.7 | 2.2 | 8.5 |
Käytin seuraavaa perunamuusireseptiä vertailuun:
Perunamuusi:
500 g keitettyjä perunoita
1 dl kuohukermaa
20 g voita
suolaa
Karppaus-sivulta voit käydä katsomassa muita vertailuja perunan, riisin, pasta ja kasvisten välillä.
Tätä muusia voi hyödyntää myös esim. jauheliha-muusilaatikossa!