Perinteinen tiikerikakku ananas-appelsiinimehulla. Tästä tulee yksi pieni kakku.
Ravintosisältö/100 g:
Kcal: 384 P: 5.6 H: 42.4 R: 21.2
Tarvikkeet:
120 g juoksevaa beceliä
1,25 dl sokeria
½ tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
0,75 tl leivinjauhetta
2 dl vehnäjauhoja
½ dl ananas-appelsiinitäysmehua
1 rkl kaakaojauhetta
Valmistus:
- Vatkaa rasva ja sokerit vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja kääntele seos munavaahtoon. Lisää puolet mehusta.
- Ota taikinasta kolmasosa toiseen kulhoon. Lisää siihen loput mehut ja kaakaojauhe. Sekoita tasaiseksi.
- Kaada puolet vaaleasta taikinasta hyvin voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Lisää tumma taikina, marmoroi veitsellä ja lisää loput vaaleasta taikinasta.
- Paista kiertoilmauunissa 160° n. 35 min.