Kylmä ja raikas kurkkukeitto on herkullinen alkuruoka vastapaistetun ciabattan ja oliiviöljy-balsamiviinietikka-dipin kera.

1263640779_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ravintosisältö/100 g:

Kcal: 70 P: 1.7 H: 2.2 R: 5.7

Tarvikkeet:

300 g kurkkua

½ rkl suolaa

440 g turkkilaista jogurttia

2 dl vettä

2 rkl tuoretta minttua

2 rkl sitruunamehua

1 tl sokeria

1 pieni valkosipulinkynsi murskattuna

1 rkl rypsiöljyä

mustapippuria

suolaa

jäitä

(ciabattaa ja oliiviöljy-balsamiviinietikka-dippi)

Valmistus:

  1. Kuori ja kuutioi kurkku. Ripottele päälle suola ja anna vaikuttaa 15-20 min.
  2. Huuhtele ja valuta kurkkukuutiot lävikössä.
  3. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja soseuta keitoksi.
  4. Anna maustua jääkaapissa 2-3 tuntia.
  5. Tarjoa jääpalojen kera.