Kylmä ja raikas kurkkukeitto on herkullinen alkuruoka vastapaistetun ciabattan ja oliiviöljy-balsamiviinietikka-dipin kera.
Ravintosisältö/100 g:
Kcal: 70 P: 1.7 H: 2.2 R: 5.7
Tarvikkeet:
300 g kurkkua
½ rkl suolaa
440 g turkkilaista jogurttia
2 dl vettä
2 rkl tuoretta minttua
2 rkl sitruunamehua
1 tl sokeria
1 pieni valkosipulinkynsi murskattuna
1 rkl rypsiöljyä
mustapippuria
suolaa
jäitä
(ciabattaa ja oliiviöljy-balsamiviinietikka-dippi)
Valmistus:
- Kuori ja kuutioi kurkku. Ripottele päälle suola ja anna vaikuttaa 15-20 min.
- Huuhtele ja valuta kurkkukuutiot lävikössä.
- Sekoita kaikki ainekset keskenään ja soseuta keitoksi.
- Anna maustua jääkaapissa 2-3 tuntia.
- Tarjoa jääpalojen kera.