Tulihan se flunssa reilun vuoden tauon jälkeen. :( Mikä hyvä syy herkutella (mitä lenssulta maistaa) keitolla! Nyt tuli kyllä kehiteltyä uusi lempparikeitto. Tarjoa esim. vuohenjuusto-crostinien kanssa.

Keitto on tosi ruokaisaa. Kelpaa miehillekin - omani ainakin kehui kovasti.

3 annosta (alkuruokana 4)

1263071058_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ravintosisältö/normaali annos:

Kcal: 352 P: 16.5 H: 30.4 R: 17.5

Tarvikkeet:

2 tlk tomaattimurskaa

140 g pekonia (24 % rasvaa)

1 iso sipuli

1 valkosipulinkynsi hienonnettuna

1 rkl vehnäjauhoja

1 lihaliemikuutio

2 tl sokeria

cayennepippuria, mustapippuria, chilirouhetta

2 dl 7 % ruoka

muutama tuore basilikan lehti

Valmistus:

  1. Kuutioi pekoni ja sipuli ja paista niitä ja valkosipulia pannulla muutaman minuutin ajan. Lisää vehnäjauhot ja jatka paistamista hetken aikaa.
  2. Kaada pekonipaisto kattilaan tomaattimurskien, liheliemikuution ja mausteiden kanssa. Keitä hiljalleen 1,5 - 2 tuntia.
  3. Lisää lopuksi kerma ja kiehauta. Maista ja lisää tarvittaessa mausteita. Koristele basilikan lehdillä.