Tulihan se flunssa reilun vuoden tauon jälkeen. :( Mikä hyvä syy herkutella (mitä lenssulta maistaa) keitolla! Nyt tuli kyllä kehiteltyä uusi lempparikeitto. Tarjoa esim. vuohenjuusto-crostinien kanssa.
Keitto on tosi ruokaisaa. Kelpaa miehillekin - omani ainakin kehui kovasti.
3 annosta (alkuruokana 4)
Ravintosisältö/normaali annos:
Kcal: 352 P: 16.5 H: 30.4 R: 17.5
Tarvikkeet:
2 tlk tomaattimurskaa
140 g pekonia (24 % rasvaa)
1 iso sipuli
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 rkl vehnäjauhoja
1 lihaliemikuutio
2 tl sokeria
cayennepippuria, mustapippuria, chilirouhetta
2 dl 7 % ruoka
muutama tuore basilikan lehti
Valmistus:
- Kuutioi pekoni ja sipuli ja paista niitä ja valkosipulia pannulla muutaman minuutin ajan. Lisää vehnäjauhot ja jatka paistamista hetken aikaa.
- Kaada pekonipaisto kattilaan tomaattimurskien, liheliemikuution ja mausteiden kanssa. Keitä hiljalleen 1,5 - 2 tuntia.
- Lisää lopuksi kerma ja kiehauta. Maista ja lisää tarvittaessa mausteita. Koristele basilikan lehdillä.