Sopii hyvin lasagneen. Tällä kertaa en käyttänyt punaviiniä, koska sitä ei kaapista löytynyt.

4 annosta

1244995350_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ravintosisältö/annos:

Kcal: 305 P: 23.6 H: 12.1 R: 14.9

Tarvikkeet:

1 iso sipuli

1 iso porkkana

1 iso valkosipulinkynsi

1 rkl rypsiöljyä

1 rkl juoksevaa beceliä

400 g naudan paistijauhelihaa (10 % rasvaa)

1 rkl vehnäjauhoja

1 tlk tomaattimurskaa

1 tlk tomaattipyrettä

1,5 dl punaviiniä

1,5 dl lihalientä

mustapippuria, suolaa, muskottipähkinää

(spagettia tms.)

Valmistus:

  • Kuullota kasviksia rasvaseoksessa viitisen minuuttia.
  • Paista sillä aikaa jauheliha kypsäksi. Sekoita joukkoon jauhot. Lisää liha kasvisten sekaan.
  • Lisää tomaattimurska, -pyre, punaviini, lihaliemi ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi.
  • Alenna lämpöä ja anna hautua kannen alla n. 1 h tai kunnes kastike on kiiltävää ja paksuhkoa. Hämmennä kastiketta aika-ajoin.