Crostinit ovat helppoja, herkullisia ja muunneltavia alkuruokien aatelia. Parhaimmillaan tomaattipohjaisen keiton, kuten pekoni-tomaatikeiton kanssa.

Ehkä perinteisin tapa tehdä crostinit on paahtaamisen jälkeen hieroa valkosipulinkynttä patonkiviipaleisiin ja sivellä korkealaatuista oliiviöljyä pintaan.

Uunin tarkalla lämpötilalla ei ole mielestäni niin suurta merkitystä:

1263489010_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kaikki ainekset sekaisin kulhossa:

1257445865_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tarvikkeet:

1 vaalea patonki

200 g vuohenjuustoa

2 rkl tuoretta basilikasilppua

suolaa, mustapippuria

Valmistus:

  1. Paahda patonkiviipaleita uuniritilän päällä kiertoilmauunissa 160° n. 7-8 minuuttia, tai kunnes leivät ovat kullanruskeita.
  2. Sekoita täytteen ainekset kulhossa hyvin sekaisin. Levitä töhnä leipien päälle ja jatka paahtamista uunin grillissä n. 3 minuuttia.