Crostinit ovat helppoja, herkullisia ja muunneltavia alkuruokien aatelia. Parhaimmillaan tomaattipohjaisen keiton, kuten pekoni-tomaatikeiton kanssa.
Ehkä perinteisin tapa tehdä crostinit on paahtaamisen jälkeen hieroa valkosipulinkynttä patonkiviipaleisiin ja sivellä korkealaatuista oliiviöljyä pintaan.
Uunin tarkalla lämpötilalla ei ole mielestäni niin suurta merkitystä:
Kaikki ainekset sekaisin kulhossa:
Tarvikkeet:
1 vaalea patonki
200 g vuohenjuustoa
2 rkl tuoretta basilikasilppua
suolaa, mustapippuria
Valmistus:
- Paahda patonkiviipaleita uuniritilän päällä kiertoilmauunissa 160° n. 7-8 minuuttia, tai kunnes leivät ovat kullanruskeita.
- Sekoita täytteen ainekset kulhossa hyvin sekaisin. Levitä töhnä leipien päälle ja jatka paahtamista uunin grillissä n. 3 minuuttia.